Coffee Collection

обсмаження Кави

Компанія “CoffeeCollection” пропонує вам послугу з обсмажуванні кави.

Ступінь обсмажування зерен дуже сильно впливає на смак одержуваного напою. Існує кілька ступенів обсмажування, які спрощено можна розділити на чотири основних: світлу, середню, темну і вищу. Вибір ступеня обсмаження залежить від якості сировини, сорти кави або складу кавової суміші, способу приготування напою і смакових уподобань споживача

Корична

Готова кава коричної обсмажування має тонкий аромат і неповне тіло смаку. Він неміцний, блідо-коричневого кольору. При обсмажуванні зерна починають виділяти кислуватий дріжджовий запах, який нагадує аромат свіжоспеченого хліба.

Новоанглійська

Кавове зерно починає сильніше виділяти ароматичні масла. Через виділення сахаридов і крохмалю зерна темніють. Еспрессо з зерна новоанглийский обсмажування має більш яскравий аромат і смак, але все ще без достатньої виразності. Колір готового кава – світло-коричневий.

Американська

Кавові зерна американської обсмаження мають строкатий рудий колір за рахунок тріщин. Кавовий напій з відчутною кислинкою і яскравим солодкуватим ароматом. Зазвичай, таким способом обсмажують недорогі сорти кавових зерен. Американська обсмажування підходить для кави, приготованого у френч-пресі або турці.

Міська

При обсмажуванні City Roast зерна набувають горіхові нотки, завдяки чому має знайомий всім «аромат кави». На зернах виступають краплі ефірного масла і виділяється цукор. На вигляд кави стає глянцевим, колір – коричневий. Смак напою стає солодким, з яскравим карамельним ароматом. Крім турки і френч-преса, зерна міської обсмажування підходять для кавомашини.

Повна міська

Зерна набувають темний колір і легкий димок через горіння ефірних масел. Зварений кави обсмажування Full City набуває легкої гірчинку разом з кислуватими і шоколадними нотками. Найчастіше використовується для кавоварок.

Віденська

При віденської обсмажуванні зерно набуває темно-коричневий колір, поверхню масляниста і глянсова. Смак еспресо наповнюється характерною кавовій гіркотою, він насичений і міцний. Зникає кислинка, добре помітний солодкий карамельний смак.

Французька

Французька обжарка – одна з найпопулярніших для приготування еспрессо. Кавові зерна набувають ще більш темний коричневий відтінок з тріщинами на поверхні. Кава виходить щільним і міцним. У смаку можна відчути палені карамельні нотки, аромат сильний.

Італійська

Зовнішній вигляд кавового зерна – жирна глянсова поверхню, практично чорний колір. Зерно стає дуже ламким і крихким. Еспрессо з зерен іспанської обсмаження володіє гоструватим смаком, він густий і міцний. Це одна з найскладніших ступенів обсмажування, відповідна далеко не всім сортам кави, через те, що деякі просто згорають до золи. Через специфічний смак зерна іспанської обсмаження рідко продаються в чистому вигляді, частіше вони використовуються для створення купажів.